VESTI

Osnovana neformalna Regionalna grupa za ruralni razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga (RGRR)

02. oktobar 2010, Leskovac, Predejane
Osnovana neformalna Regionalna grupa za ruralni razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga (RGRR)Osnovana neformalna Regionalna grupa za ruralni razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga (RGRR)Osnovana neformalna Regionalna grupa za ruralni razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga (RGRR)
1/3
U motelu "Predejane" predstavnici javnog, privatnog i nevladinog sektora Jablaničkog i Pčinjskog okruga potpisali su Sporazum o osnivanju neformalne Regionalne grupe za ruralni razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Ovim je formalno započela realizacija pod-projekta Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga "Izrada Regionalne Strategije ruralnog razvoja Jablaničkog i Pčinjskog okruga" čiji je cilj definisanje prioriteta u razvoju sela i bolja priprema za korišćenje IPA fonda EU.

Članovi Regionalne radne grupe za ruralni razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga participativno su radili na definisanju vizije i liste potencijalnih projekata i imali obuku za rad na terenu na prikupljanju podataka za izradu strateško-planskog dokumenta. Na narednom sastanku Regionalne grupe za ruralni razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga očekuje se diskusija o aktuelnom okruženju za ruralni razvoj i prikupljanje projektnih ideja.

Potpisivanju Sporazuma i radu Regionalne grupe za ruralni razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga prisustvovali su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Pod-projekat "Izrada Regionalne Strategije ruralnog razvoja Jablaničkog i Pčinjskog okruga" se realizuje u okviru aktivnosti na projektu „Podrška održivom razvoju opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga“, koji finansira Austrijska razvojna korporacija ADA.