VESTI

Centar za razvoj nagrađen medaljom grada Leskovca

11. oktobar 2010, Leskovac
Centar za razvoj nagrađen medaljom grada Leskovca
1/1
Na svečanoj sednici Skupštine grada Leskovca povodom 11.oktobra, Dana grada Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga dodeljena je Oktobarska nagrada – medalja za izuzetan doprinos razvoju Grada.

„Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga osnovan je sa ciljem da podrži dugoročni društveno-ekonomski razvoj regiona. Centar za razvoj uspešno obavlja svoju osnovu ulogu da inicira, priprema i realizuje razvojne projekte na teritoriji južne Srbije. Doprinos Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga posebno je značajan u oblasti održivog regionalnog razvoja i razvoja opština regiona kao i na polju podizanja kapaciteta javnog sektora da efikasnije koristi sredstva iz fondova Evropske unije. Centar za razvoj je vrlo aktivan i na polju izrade Regionalne strategije ruralnog razvoja Jablaničkog i Pčinjskog okruga i na razvoju klastera u poljoprivredi južne Srbije. Doprinos unapređenju potencijala lokalnih zajednica na jugu Srbije je od nemerljivog značaja za dalji razvoj Leskovca i celog regiona” – kaže se u obrazloženju Odbora Skupštine grada za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja.

Oktobarske nagrade grada Leskovca dobili su pored Centra za razvoj i ministar životne sredine i prostornog planiranja, Oliver Dulić, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, Slaviša Zlatanović, Predškolska ustanova „Vukica Mitrović“ iz Leskovca, načelnik Policijske uprave u Leskovcu, Dejan Radenković, učenik III razreda Srednje Muzičke škole „Stanislav Binički“ u Leskovcu, Mihajlo Đorđević i Sportsko društvo „Arena“ iz Leskovca.