VESTI

Osnovan klaster drvoprerađivača

13. maj 2011, Niš
Osnovan klaster drvoprerađivačaOsnovan klaster drvoprerađivačaOsnovan klaster drvoprerađivačaOsnovan klaster drvoprerađivača
1/4
Na građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu održana je osnivačka skupština „Srpskog klastera nameštaja“ koji okuplja drvoprerađivače južne i centralne Srbije.

Udruženje se kao dobrovoljna i nedobitna organizacija, osniva zbog postojanja zajedničkih interesa osnivača, jačanja pojedinačnih i zajedničkih proizvodnih i prodajnih kapaciteta svih članova osnivača, formiranja i jačanja brenda srpskog nameštaja u svetu, jačanja kapaciteta srpske industrije nameštaja uopšte, stvaranja novih i unapređenja postojećih poslovnih i saradničkih veza između preduzeća i naučnih i privrednih institucija u zemlji i inostranstvu.

Za prvog predsednika Skupštine izabrana je Dobrila Sudimac Mratinković iz Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

U nastavku sastanka održana je i radionica na temu „Svetski trendovi u dizajnu nameštaja“ na kojoj su govorili dekan Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, Dragan Aranđelović, direktor SECEP programa – Andrzej Schafernaker , ekspert za strateški razvoj proizvoda i dizajn nameštaja, Mirko Tattarini i prof. Aleksandar Keković sa građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu.

Osnivanje Srpskog klastera nameštaja podržao je SECEP- Projekat za razvoj konkurentnosti i promociju izvoza.