VESTI

Održan trening za saradnike na STAR projektu

19. maj 2011, Predejane
Održan trening za saradnike na STAR projektuOdržan trening za saradnike na STAR projektuOdržan trening za saradnike na STAR projektuOdržan trening za saradnike na STAR projektu
1/4
U sklopu u pod-projekta "Potrebe i potencijali lokalnih seoskih zajednica u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu" Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Edukacioni Centar Leskovac organizovali su trening za primenu metodologije participativnog učenja i delovanja (PLA/RRA). Trening je održan u motelu Predejane. Cilj treninga bila je izgradnja kapaciteta saradnika i volontera na pod-projektu za primenu metodologije participativnog učenja i delovanja (PLA/RRA) u određivanju potreba potencija seoskih zajednica Jablaničkog i Pčinjskog okruga koji će biti primenjivani tokom realizacije 65 radionica u selima ovog područja. Trening na kome je učestvovalo 30 polaznika vodili su Goran Paštrović i Branislav Milić.

Pod-projekt "Potrebe i potencijali lokalnih seoskih zajednica u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu" realizuje se u okviru aktivnosti na STAR projektu koji finansira Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije iz zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD – Svetska banka) kroz konkurentske sheme grantova za savetodavstvo (CGS). Pod-projekt se realizuje uz podršku Austrijske razvojne agencije (ADA). Ovim pod-projekttom biće urađena identifikacija potreba i potencijala 65 reprezentativnih lokalnih seoskih zajednica Jablaničkog i Pčinjskog okruga kroz punu participaciju lokalnog seoskog stanovništva primenom metoda "Participativno učenje i delovanje i ruralna procena na osnovu učešća“ (PLA/PRA).