VESTI

Radan - dar prirode

29. jun 2011, Radan planina
Radan - dar prirodeRadan - dar prirodeRadan - dar prirodeRadan - dar prirode
1/4
Na trećoj radioci za određivanje vizije Radan planine koja je odžana u motelu „Radan“ na Radan planini zajedničkim radom određen je moto za Radan planinu.

„Radan-dar prirode“ je slogan koji će se koristiti kao moto u predstavljanju turističkih proizvoda koji su vezani za područje Radan planine a pre svega u materijalima koji će biti urađeni kao sastavni deo projekta Razvoj mreže biciklističkih i pešačkih staza na Radan planini.

U definisanju slogana učestvovali su predstavnici turističkih organizacija pet opština sa područja Radan planine, biciklističkih i planinarskih udruženja, privatnog sektora i ljubitelja Radan planine.

Na jesen, nastaviće se sa defininisanjem koraka koji su potrebni da bi se razvila turistička ponuda koja se oslanja na prirodu, smeštaj, hranu i kulinarstvo, teme koje su definisane kao najznačajnije za dalji razvoj turističke ponude Radan planine.

Podprojekat „Razvoj mreže biciklističkih i pešačkih staza na Radan planini“ realizuje se u okviru projekta „Podrška održivom razvoju opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga“ koji finansira Austrijska agencija za razvoj – ADA