VESTI

U toku realizacija STAR projekta

31. jul 2011, Leskovac
U toku realizacija STAR projektaU toku realizacija STAR projektaU toku realizacija STAR projektaU toku realizacija STAR projekta
1/4
Dvadeset šestoro saradnika na pod-projektu "Potrebe i potencijali lokalnih seoskih zajednica u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu" koji se realizuje u okviru aktivnosti na STAR projektu uradilo je 65 PLA/PRA radionica u selima opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Na ovim radionicama, održano je u svakoj opštini u po pet sela, uz učešće i paricipaciju samih meštana sakupljeni su podaci koji će biti korišćeni za izradu identifikacionih, ID, karata. Primećena je velika zainteresovanost meštana s obzirom da je na ovim radionicama učestvovalo oko hiljadu ljudi različite starosne dobi, pola i nacionalnosti.

Pod-projekt "Potrebe i potencijali lokalnih seoskih zajednica u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu" realizuje se u okviru aktivnosti na STAR projektu koji finansira Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije iz zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD – Svetska banka) kroz konkurentske sheme grantova za savetodavstvo (CGS). Pod-projekt se realizuje uz podršku Austrijske razvojne agencije (ADA).

Pod-projekat koji zajednički realizuju Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Edukacioni centar Leskovac trajaće do kraja godine.