VESTI

Ambasador Kraljevine Švedske u poseti Centru

22. maj 2007, Leskovac
Ambasador Kraljevine Švedske u poseti CentruAmbasador Kraljevine Švedske u poseti CentruAmbasador Kraljevine Švedske u poseti Centru
1/3
Novoimenovani ambasador Švedske, NJ.E. Kriser Bringeus sa svojim saradnicima, Björnom Mossbergom i Snežanom Nenadović posetio je Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Na sastanku na kome su pored direktora Centra prisustvovali predsednik Skupštine Centra i predsednik opštine Leskovac, Vladan Marinković, predstavnici UNDP-ja, MIR2 programa i Koordinacionog tela za jug Srbije razgovaralo se o dosadašnjoj podršci Kraljevine Švedske jugu Srbije koja je realizovana kroz niz projekata. Prisutni su naglasili značaj Centra za razvoj kao ključnog subjekta u daljoj podršci kraljevine Švedske Jablaničkom i Pčinjskom okrugu. Buduća saradnja biće dogovorena kroz dalje kontakte predstavnika Centra i ambasade.

NJ. E. Kriser Brigeus u svojoj prvoj poseti Srbiji van Beograda otvorio je Uslužni centar i rekonstuisani dečiji vrtić u Bojniku i potpisao ugovor za podprojekat vodosnabdevanja Vranjske Banje.