VESTI

Sastanak fokus grupe za realizaciju projekta „Fruits & Berries“

27. decembar 2011, Niš
Sastanak fokus grupe za realizaciju projekta „Fruits & Berries“Sastanak fokus grupe za realizaciju projekta „Fruits & Berries“Sastanak fokus grupe za realizaciju projekta „Fruits & Berries“
1/3
U prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, u Nišu održan je sastanak fokus grupe za realizaciju projekta „Fruits and Berries“ na kome su analizirani rezultati istraživanja potencijala za proizvodnju i preradu voća i bobičastog voća u pet regiona južne Srbije.

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u saradnji sa kompanijom "Epicentar" iz Makedonije realizuje ovaj projekat koji finansira Vlade Danske. Cilj projekta je unapređenje proizvodnje i prerade određenih vrsta voća u regionu južne Srbije. Da sada je izvršena analiza anketiranih proizvođača i prerađivača voća u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu.

Na završnom sastanku predstavnici Centra za razvoj, Epicentra i saradnici na realizaciji projekta upoznali su se sa rezultatima istraživanja koje je obavljeno tokom realizacije projekta i analizom podataka koji su dobijeni radom na terenu. Dogovoreni su i koraci kojim će se finalizirati dosadašnji rad.

Projekat “Fruits and Berries” realizuje sa ciljem razvoja prerađivačkih i proizvođačkih kapaciteta u oblasti voćarstva u pet okruga južne Srbije, Jablaničkom, Pčinjskom, Nišavskom, Topličkom i Pirotskom.