VESTI

Članovi Skupštine Evropskih regiona u poseti Centru za razvoj

17. april 2007, Leskovac
Članovi Skupštine Evropskih regiona u poseti Centru za razvojČlanovi Skupštine Evropskih regiona u poseti Centru za razvojČlanovi Skupštine Evropskih regiona u poseti Centru za razvojČlanovi Skupštine Evropskih regiona u poseti Centru za razvoj
1/4
Predstavnici Skupštine Evropskih regiona koji se nalaze u poseti Srbiji posetili su Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Gostima iz Francuske, Velike Britanije, Norvreške i Belgije na prezentaciji u Regionalnoj privrednoj komori u Leskovcu predstavljene su misija, vizija i ideje Centra za razvoj kao i projekti na kojima se radis. Goste su zanimale razne pojedinosti vezane za Jablanički i Pčinjski okrug. Nivo obrazovanja, socijalni status stanovništva, mogućnost zapošljavanja samo su neka od pitanja koje su zanimala goste. Predstavnicima Skupštine Evropskih regiona predočeni su problemi sa kojima se susreće Jug Srbije kao i preprekama za investicije i otvaranje novih radnih mesta što je preduslov za sprečavanje daljeg iseljavanja stanovništva sa ovih prostora. Predstavnici Skupštine zadovoljni prijemom na koji su naišli uputili su poziv osoblju Centra za uzvratnu posetu gradovima iz kojih dolaze u cilju razmene iskustava sa razvojnim agencijama regiona koje predstavljaju.

U nastavku posete, predstavnici Skupštine Evropskih regiona razgovarali su sa predsednicima opština Jablaničkog i Pčinjsklog okruga o mogućem partnerstvu zemalja članica Skupštine i međusobnoj saradnji.