VESTI

Potpisan ugovor za realizaciju projekta "Studija za identifikaciju faktora koji sprečavaju investiranje u južnu Srbiju"

21. avgust 2007, Leskovac
Studija za identifikaciju faktora koji sprečavaju investiranje u južnu SrbijuStudija za identifikaciju faktora koji sprečavaju investiranje u južnu Srbiju
1/2
Ugovor o realizaciji projekta "Studija za identifikaciju faktora koji sprečavaju investiranje u južnu Srbiju" vredan 1.180.000,00 dinara potpisan je u prostorijama Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, u utorak 21. avgusta 2007.

Ugovor je potpisala direktor Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga gospodja Ljudmila Stefanović i direktor Centra za visoke ekonomske strudije (CEVES) iz Beograda gospodin Vuk Đoković. Ovim ugovorom predviđen je zajednički rad Centra i CEVES-a na izradi Studije.

Cilj ovog projekta je da identifikuje ključne faktore koji sprečavaju investiranje na lokalnom nivou, u trinaest opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Studija će dati odgovore na koje od ovih fakora lokalne samouprave mogu uticati kako bi postale atraktivne investitorima. Jedan od prioritetnih zadataka svih lokalnih samouprava je da uz pomoć Centra, kroz ovakve projekte stvori uslove za kreiranje novih radnih mesta. Na ovaj način bi se smanjilo iseljavanje stanovništva sa ovog područja i stvorila bi se povoljna klima za investiranje u južnu Srbiju, što je preduslov za povećanje zaposlenosti.

Ovaj projekat je jedan od sedam prioritentih projekata, koji se realizuje u okviru aktivnosti Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a planirano je da bude završen do kraja godine.