VESTI

Održana prezentacija SLAP programa

27. februar 2008, Vranje
Održana prezentacija SLAP programaOdržana prezentacija SLAP programaOdržana prezentacija SLAP programaOdržana prezentacija SLAP programa
1/4
U prostorijama kompanije British American Tobbaco u Vranju održana je prezentacija SLAP programa za predstavnike opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

SLAP – Fluktuirajuća lista opštinskih infrastrukturnih projekata u Srbiji, je sistem koji je u našoj zemlji promovisao MIASP.

Predstavnicima opština približen je način popunjavanja upitnika za SLAP a pokušano je da se odgovorom na postavljena pitanja približi ovakav sistem bodovanja opštinskih projekata.

Prezentaciju su održali predstavnici Stalne konferencije gradova i opština, Nedeljko Ćurić i Miodrag Gluščević koja u saradnji sa Evropskom agencijom za rekonstrukciju pruža podršku opštinama i javno komunalnim preduzećima u postupcima identifikacije, finansiranja i realizacije opštinskih infrastrukturnih projekata. Projekti koji se boduju odnose se na oblasti zaštite životne sredine, socijalne infrastrukture i ekonomske intrastrukture.U ovom trenutku SLAP sadrži informacije o 85 projekata opština u Srbiji.
Prezentaciju je organizovao Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština.