VESTI

Drugi MTB maraton na Radan planini – više od 90 učesnika

09. septembar 2012, Radan
Drugi MTB maraton na Radan planini – više od 90 učesnikaDrugi MTB maraton na Radan planini – više od 90 učesnikaDrugi MTB maraton na Radan planini – više od 90 učesnikaDrugi MTB maraton na Radan planini – više od 90 učesnikaDrugi MTB maraton na Radan planini – više od 90 učesnikaDrugi MTB maraton na Radan planini – više od 90 učesnikaDrugi MTB maraton na Radan planini – više od 90 učesnikaDrugi MTB maraton na Radan planini – više od 90 učesnikaDrugi MTB maraton na Radan planini – više od 90 učesnikaDrugi MTB maraton na Radan planini – više od 90 učesnikaDrugi MTB maraton na Radan planini – više od 90 učesnikaDrugi MTB maraton na Radan planini – više od 90 učesnikaDrugi MTB maraton na Radan planini – više od 90 učesnika
1/13

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u okviru projekta „Podrška održivom razvoju opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga“ u nedelju, 09. septembra 2012. organizovao je drugi Mountainbike Cross-country maraton na Radan planini.

U dve trke, srednji maraton u dužini od 58 kilometara i mali maraton u dužini od 30 kilometara startovalo je oko 80 takmičara iz svih krajeva Srbije koji su uživali u druženju i nadmetanju. Pobedniima pojedinačnih kategorija dodeljene su novčane nagrade i medalje.

Promoter ovogodišnjeg maratona bio je biciklista Milan Petrović, slabovida osoba iz Leskovca, učesnik paraolimpijskih igara u Londonu 2012. u dve kategorije koji je sve prisutne pozdravio video porukom iz Londona.

Pobednici u kategorijama su:

Kategorija: Mali maraton

 1. Slobodan Vasiljević – Policajac Bgd
 2. Igor Antić – Niš
 3. Nenad Babić – MTB Čačak
 4. Marko Stanimirović – Led Circle Vranje
 5. Dragan Kostić – Leskovac

Kategorija: Mali maraton žene

 1. Marija Milošević – MTB Čačak
 2. Snežana Mirković – MTB Čačak

Kategorija: Mlađi kadeti

 1. Andrija Marković – Radnički Kragujevac
 2. Marko Nešić – Radnički Kragujevac
 3. Nikola Gvozdenović – Radnički Kragujevac

Kategorija: Kadeti

 1. Aleksandar Mršić – Orlovac Crna Trava

Kategorija: Juniori

 1. Ognjen Stanković – Orlovac Crna Trava
 2. Dejan Đolić – Bela stena Kruševac
 3. Milan Petković – Orlovac Crna Trava

Kategorija: Masters

 1. Zoran Živković - Ciclemanija Kragujevac
 2. Goran Ristić – Orlovac Crna Trava

Kategorija: ELITE WOMAN

 1. Ivana Kostić – Orlovac Crna Trava
 2. Nikoleta Mitrović – Orlovac Crna Trava

Kategorija: Under 23

 1. Dimitrije Kovadžić – Orlovac Crna Trava
 2. Marko Bogdanović – Orlovac Crna Trava

Kategorija: ELITE MAN

 1. Milan Nešić – Orlovac Crna Trava
 2. Srećko Đolić – Bela Stena Kruševac
 3. Jaume Rovira (Španija) - Orlovac Crna Trava

Drugi Mountainbike Cross-country maraton na Radan planini finansirala je Austrijska agencija za razvoj – ADA u okviru projekta „Podrška održivom razvoju opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga“ uz tehničku podršku NVO organizacije „Zeleni impuls“, biciklističkog kluba „Orlovac FTO“ iz Crne Trave i brojnih sponzora: Opština Bojnik, Zdravlje Actavis, Srbijašume, Sportskigrad,Leskovac, „Planinka“Kuršumlija,“Kooperativa“Bojnik, Mesara Tasić, „Powerbike“ Leskovac, „Sunčana jesen“, „Vodogradnja“ Pukovac