VESTI

Milan Petrović promoter MTB maratona o utiscima iz Londona

20. septembar 2012, Leskovac
Milan Petrović promoter MTB maratona o utiscima iz LondonaMilan Petrović promoter MTB maratona o utiscima iz LondonaMilan Petrović promoter MTB maratona o utiscima iz LondonaMilan Petrović promoter MTB maratona o utiscima iz LondonaMilan Petrović promoter MTB maratona o utiscima iz LondonaMilan Petrović promoter MTB maratona o utiscima iz Londona
1/6

Centar za razvoj Jablaničkogi Pčinjskog okruga organizovao je konferenciju za novinare na kojoj  su o učešću na nedavno završenim Paraolimpijskim igrama u Londonu govorili reprezentativci Srbije Milan Petrović i njegov trener i pilot Goran Šmelcerović.

„London je na mene ostavio pozitivan utisak, kojem se nisam nadao. Verovao sam da su Britanci hladni i nepristupačni ljudi ali su me demantovali. Bili su više nego ljubazni, u stanju da uzađu u susret svim našim potrebama. Jednom rečju nosim pozitivne utiske sa Paraolimpijade u Londonu“ – rekao je predstavnicima medija Milan Petrović.

Milan Petrović bio je promoter ovogodišnjeg drugog Mountainbike Cross-country maratona na Radan planini koji je Centar za razvoj organizovao 09. septembra uz učešće preko 90 takmičara iz cele Srbije.

„Kada je stigao poziv da budem promoter ovogodišnje trke, mi smo već bili u Londonu. Sa zadovoljstvom sam prihvatio i rekao Goranu da to sada ne može da prođe tek tako. Moja ideja je bila da uzmemo peškir iz sobe i na njemu napišemo pozdrav.  Svi su mislili da je to suluda ideja jer kako uzeti nešto što je na kraju trebalo da se vrati. Govorili su mi: 'Znaš šta, na kraju ćeš ti da platiš peškir koji si uništio'. Moj odgovor je bio:'Nema problema, platiću, to je najmanje što mogu da učinim'. Na kraju sam taj peškir poneo sa sobom.“ –  kaže Milan Petrović koji je bio učesnik prošlogodišnjeg maratona i koji se nada da će učestvovati sledeće godine.

Milan Petrović predstavljao je Srbiju  na Paraolimpijskim igrama u dve discipline, vožnji na hronometar u dužini od 30 km gde je  zauzeo 14. mesto i drumskoj trci u dužini od 110 km gde je završio kao 11.

Drugi Mountainbike Cross-country maraton na Radan planini finansira je Austrijska agencija za razvoj – ADA u okviru projekta „Podrška održivom razvoju opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga“ uz tehničku podršku NVO organizacije „Zeleni impuls“ i biciklističkog kluba „Orlovac FTO“ iz Crne Trave i brojnih sponzora.