VESTI

Centar za razvoj na sajmu „Biznis baza“ u Beogradu

29. novembar 2012, Beograd
Centar za razvoj na sajmu „Biznis baza“ u BeograduCentar za razvoj na sajmu „Biznis baza“ u BeograduCentar za razvoj na sajmu „Biznis baza“ u BeograduCentar za razvoj na sajmu „Biznis baza“ u BeograduCentar za razvoj na sajmu „Biznis baza“ u BeograduCentar za razvoj na sajmu „Biznis baza“ u BeograduCentar za razvoj na sajmu „Biznis baza“ u Beogradu
1/7

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga učestvovao je na jedanaestom Međunarodnom sajmu preduzetništva Biznis baza i četvrtom sajmu Lokalnih samouprava koji je u organizaciji Nacionalne agencije za regionalni razvoj i Beogradskog sajma održan od 29. novembra do 1. decembra 2012. godine.

Biznis baza ima za cilj promociju preduzetništva i preduzetničkog duha i predstavlja mesto gde se potencijalni i postojeći preduzetnici susreću sa institucijama koje nude usluge preduzetnicima, udruženjima preduzetnika, lokalnim samoupravama i međunarodnim institucijama.

Na štandu Centra za razvoj, ove godine, kao suizlagači pojavili su se i svoje proizvode izložili učesnici projekta “Podrška proizvodnji organske hrane u Južnoj Srbiji”. Učestvovanje na ovogodišnjem sajmu imalo je za cilj promociju projekta, uspostavljanje kontakta sa kupcima organskih proizvoda, uspostavljanje i proširenje odnosa sa državmim institucijama, NGO sektorom i potencijalnim donatorima.

U okviru pratećeg programa sajma, Centar za razvoj Jablaničog i Pčinjskog okruga organizovao je dve panel diskusije na temu “Strateške smernice i potencijali razvoja  organske proizvodnje” na kojoj su učestvovali učesnici u projektu “Podrška proizvodnji organske hrane u južnoj Srbiji” i “Podrška razvoju opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga na kojoj su predstavljeni rezultati četvorododišnjeg projekta koji je realizovao Centar za razvoj a finansirala Austrijska razvojna agencija – ADA.

Beogradski sajam i Nacionalna agencija za regionalni razvoj nagradili su najuspešnije izlagače na 11. međunarodnom sajmu preduzetništva Biznis baza 4. Sajmu lokalnih samourava. Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga dodeljena je diploma za zajednički nastup.

Učešće Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga na sajmu Biznis baza podržala je Austrijska agenija za razvoj ADA kroz projekat „Podrška proizvodnji organske hrane u južnoj Srbiji“