VESTI

Organski ajvar “Strele” bioproizvod godine

15. oktobar 2013, Subotica
Organski ajvar “Strele” bioproizvod godineOrganski ajvar “Strele” bioproizvod godineOrganski ajvar “Strele” bioproizvod godineOrganski ajvar “Strele” bioproizvod godineOrganski ajvar “Strele” bioproizvod godineOrganski ajvar “Strele” bioproizvod godineOrganski ajvar “Strele” bioproizvod godineOrganski ajvar “Strele” bioproizvod godineOrganski ajvar “Strele” bioproizvod godineOrganski ajvar “Strele” bioproizvod godine
1/10

Organski ajvar kompanije “Strela” iz Leskovca dobio je priznanje za bioproizvod godine na 9. međunarodnom festivalu organskih proizvoda “Biofest”, koji je održan u Subotici u organizaciji udruženja “Tera’s” iz ovog grada.

Kompanija “Strela” je korisnik projekta “Podrška proizvodnji organske hrane u južnoj Srbiji” a organski ajvar kao i drugi proizvodi kako ove tako i drugih korisnika nastali su kao rezultat njegove realizacije. Projekat finansira Austrijska razvojna agencija ADA a sprovodi Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Na svečanoj ceremoniji dodele nagrada održane na  Otvorenom univerzitetu u Subotici dodeljena je i nagrada za bioprozvođača godine koja je pripala Institutu za povrtarstvo iz Smederevske Palanke kao i specijalno priznanje za medijsku popularizaciju organske prizvodnje marketing službi kompanije A.D. „Imlek“.

Priznanje je u ime kompanije “Strela” primio predstavnik Centra  za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga koji se u ime nagrađenih obratio prisutnima. U okviru propratnih sadržaja Biofesta Centar za razvoj učestvovao je i na panel diskusiji na temu “Značaj uduživanja za sigurniji plasman organskih proizvoda, te izazovi u odnosima proizvođač-distributer na domaćem i inostranom tržištu”.

9. Međunarodni festival organskih proizvoda – BIOFEST 2013. održao  se 15. i 16. oktobra u Subotici. Država partner ovogodišnjeg Biofesta bila je Nemačka. Biofest organizuju Udruženje Terra’s i Otvoreni univerzitet Subotica uz pokroviteljstvo Grada Subotice, podršku Ministarstva poljoprivrede, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, Kolping društva Srbije i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ.