VESTI

PREDSTAVLJEN PROJEKAT MREŽE BICIKLISTIČKIH I PEŠAČKIH STAZA NA RADAN PLANINI NA RADIONICI RURALNI TURIZAM – ŠANSA KOJU NE TREBA PROPUSTITI

19. maj 2016, Leskovac
PREDSTAVLJEN PROJEKAT MREŽE BICIKLISTIČKIH I PEŠAČKIH STAZA NA RADAN PLANINI NA RADIONICI RURALNI TURIZAM – ŠANSA KOJU NE TREBA PROPUSTITIPREDSTAVLJEN PROJEKAT MREŽE BICIKLISTIČKIH I PEŠAČKIH STAZA NA RADAN PLANINI NA RADIONICI RURALNI TURIZAM – ŠANSA KOJU NE TREBA PROPUSTITIPREDSTAVLJEN PROJEKAT MREŽE BICIKLISTIČKIH I PEŠAČKIH STAZA NA RADAN PLANINI NA RADIONICI RURALNI TURIZAM – ŠANSA KOJU NE TREBA PROPUSTITIPREDSTAVLJEN PROJEKAT MREŽE BICIKLISTIČKIH I PEŠAČKIH STAZA NA RADAN PLANINI NA RADIONICI RURALNI TURIZAM – ŠANSA KOJU NE TREBA PROPUSTITIPREDSTAVLJEN PROJEKAT MREŽE BICIKLISTIČKIH I PEŠAČKIH STAZA NA RADAN PLANINI NA RADIONICI RURALNI TURIZAM – ŠANSA KOJU NE TREBA PROPUSTITIPREDSTAVLJEN PROJEKAT MREŽE BICIKLISTIČKIH I PEŠAČKIH STAZA NA RADAN PLANINI NA RADIONICI RURALNI TURIZAM – ŠANSA KOJU NE TREBA PROPUSTITIPREDSTAVLJEN PROJEKAT MREŽE BICIKLISTIČKIH I PEŠAČKIH STAZA NA RADAN PLANINI NA RADIONICI RURALNI TURIZAM – ŠANSA KOJU NE TREBA PROPUSTITIPREDSTAVLJEN PROJEKAT MREŽE BICIKLISTIČKIH I PEŠAČKIH STAZA NA RADAN PLANINI NA RADIONICI RURALNI TURIZAM – ŠANSA KOJU NE TREBA PROPUSTITIPREDSTAVLJEN PROJEKAT MREŽE BICIKLISTIČKIH I PEŠAČKIH STAZA NA RADAN PLANINI NA RADIONICI RURALNI TURIZAM – ŠANSA KOJU NE TREBA PROPUSTITIPREDSTAVLJEN PROJEKAT MREŽE BICIKLISTIČKIH I PEŠAČKIH STAZA NA RADAN PLANINI NA RADIONICI RURALNI TURIZAM – ŠANSA KOJU NE TREBA PROPUSTITI
1/10

Na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu 19.05.2016. godine održana je radionica na temu „Ruralni turizam – šansa koju ne treba propustiti“, kao jedna od aktivnosti na Tempus projektu "Modernization and harmonization of tourism study programmes in Serbia".
Jedan od predavača na radionici bila je Jelena Pavlović koja je kao primer dobre prakse predstavila rezultate projekta „Razvoj mreže pešačkih i biciklističkih staza na Radan planini i u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu“. Ovaj projekat realizovao je Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga sa ciljem stvаranja turističke infrastrukture, definisanja turističkog proizvoda i razvoja ruralnog turizma. Rezultati projekta su: 250km markiranih biciklističkih i pešačkih staza, urađena mapa staza, urađena brošura Radan planine, urađena brošura stanodavaca, napravljena edukativna staza, definisan logo – „Radan – dar prirode“ tj. urađene po tri pešačke i po jedna biciklistička staza, edukativne staze i slogan područja „Južna Srbija – doživi jug“ za područje Vlasotinca, Besne Kobile i Vlasinskog jezera.
Pored glavnih partnera na projektu, radionici su prisustvovali i predstavnici privrednih subjekata iz oblasti turizma, predstavnici turističkih organizacija sa područja južne, istočne, centralne, zapadne Srbije, kao i predstavnica Privredne komore Vojvodine. Oni su tom prilikom razmenili mišljenja, stavove i iskustva iz oblasti turizma, sa posebnim osvrtom na ruralni turizam i činjenicu da turizam može biti pokretač razvoja ruralnih područja.
Na kraju je otvorena diskusija na temu radionice a učesnici su bili u prilici da postavljaju pitanja predavačima u vezi prezentovanih primera dobre prakse. Nakon uspešno savladane radionice predavačima, kao i svim učesnicima, uručeni su Sertifikati kojima se potvrđuje da su pohađali i uspešno savladali obuku na temu „Ruralni turizam – šansa koju ne treba propustiti“.