PROJEKTI

Centar za E-dozvole

01. mart 2016, Leskovac
Centar za E-dozvole
1/1

U okviru saradnje između Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, u prostorijama Centra za razvoj je sa radom je otpočeo „Centar za E-Dozvole“.
„Centar za E-Dozvole“ nastao je kao podrška sprovođenju sistema elektronske objedinjene procedure, obuka i mentoringa za pripadnike javnog sektora, koji Ministarstvo gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture sprovodi u saradnji sa NALED-om, a koja se finansira iz sredstava Svetske banke (Program Real Estate Management - Project Implementation Unit - Republički geodetski zavod).
Imajući u vidu da je sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola – centralna evidencija objedinjene procedure (CEOP) potpuno nov način funkcionisanja javne uprave, osnivanjem pet regionalnih centara za podršku elektronske objedinjene procedure u Republici Srbiji, od kojih se jedan nalazi u Centru za razvoj u Leskovcu, u narednih 6 meseci, omogućeno je pružanje direktne pomoći podnosiocima, investitorima, nadležnim organima i imaocima javnih ovlašćenja kako bi se osiguralo bolje funkcionisanje i stabilnost sistema.
Dodatne informacije i pojašnjenja u cilju boljeg razumevanja i pravilne primene Zakona o planiranju i izgradnji, uputstva i korisna dokumenta nalaze se na internet stranici www.gradjevinskedozvole.rs a pitanja se mogu postaviti na info@gradjevinskedozvole.rs ili telefone 011-40-43-190; 011-40-43-191 i 011-40-43-192. Na ovom portalu se takodje nalazi link za portal za elektronsko podnošenje zahteva za gradjenje ili direktno na https://ceop.apr.gov.rs/eregistrationportal/.
„Centar za E-Dozvole“ smešten je u prostorijama Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga ul. Pana Djukića 42, prvi sprat, kancelarija 10), a zaintersovani se mogu obratiti putem elektronske pošte na edozvole@centarzarazvoj.org ili na telefon 016-31-50-121.