VESTI

POSLOVNI SUSRETI (B2B) I MINI SAJAM ,,START UP” KOMPANIJA NA ZLATARU

10. oktobar 2017, Zlatar
POSLOVNI SUSRETI (B2B) I MINI SAJAM ,,START UP” KOMPANIJA NA ZLATARUPOSLOVNI SUSRETI (B2B) I MINI SAJAM ,,START UP” KOMPANIJA NA ZLATARUPOSLOVNI SUSRETI (B2B) I MINI SAJAM ,,START UP” KOMPANIJA NA ZLATARUPOSLOVNI SUSRETI (B2B) I MINI SAJAM ,,START UP” KOMPANIJA NA ZLATARUPOSLOVNI SUSRETI (B2B) I MINI SAJAM ,,START UP” KOMPANIJA NA ZLATARUPOSLOVNI SUSRETI (B2B) I MINI SAJAM ,,START UP” KOMPANIJA NA ZLATARU
1/6

     Više od 40 firmi iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga učestvovalo je na poslovnim susretima i sajmu “start up” kompanija 9. i 10. oktobra na Zlataru. Susteri su organizovani u okviru projektaPodrška razvoju privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji (PSD)“  koji finansira Američka agencija za međunarodnu saradnju (USAID), misija u Srbiji a sprovodi  Razvojna agencija Srbije RAS.

     Susreti su bili nova mogućnost da se uspostavi saradnja između kompanija iz opština koje pokriva projekat uz mogućnost da se predstave start up kompanije koje su poslovanje započele zahvaljujući donacijama koje je pružio PSD program.

     “Učvršćivanje već postojećih kontakata i stvaranje novih veza uz druženje i razmenu iskustva osnovni su razlozi zbog kojih se po treći put odazivam pozivu Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga za učestvovanje na poslovnim susretima u okviru PSD projekta, - kaže Milan Stojković, vlasnik firme Termomont iz Leskovca koja je korisnik PSD projekta. “Sa predstavnicima firmi iz Novog Pazara dogovorili smo saradnju još na prvim susretima. Saradnja se proširuje, upoznajemo nove ljude i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema koji se javljaju kroz polovanje. Značajno je imati poslovne saradnike sa sličnim obimom poslovanja jer su i problemi slični a međusobna razmena iskustava od velikog značaja”.

    Drugog dana susretra održana je radionica na temu “Od start up-a do uspešne kompanije - tranzicija u poslovanju MMSPP” na kojoj su predavanja održali profesori sa novosadskog univerziteta dr Đorđe Ćelić i dr Stevan Milisavljević.

     Partneri na projektu “Podrška razvoju privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji (PSD)“  su regionalne razvojne agencije: Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Regionalna razvojna agencija Sandžaka-SEDA, Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga iz Leskovca.

     Cilj projekta je jačanje MMSPP u odabranim regionima, povezivanje i unapređenje razvoja mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva sa ciljem povećanja prodaje, unapređenja izvoza i kreiranja novih radnih mesta.