VESTI

INFO SASTANAK ZA UČEŠĆE NA KONKURSU "JAČANJE KAPACITETA PRERAĐIVAČA VOĆA I POVRĆA UKLJUČIVANJEM U PRIVATNE ROBNE MARKE DOMAĆIH I INOSTRANIH PRODAJNIH LANACA”

02. jul 2019, Leskovac
INFO SASTANAK ZA UČEŠĆE NA KONKURSU INFO SASTANAK ZA UČEŠĆE NA KONKURSU
1/2

U Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga udruženje ENECA održalo je info sastanak na kojem je predstavnicima firmi iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga predstavljen konkurs “Jačanje kapaciteta prerađivača voća i povrća uključivanjem u privatne robne marke domaćih i inostranih prodajnih lanaca”.

Cilj projekta u okviru koga je objavljen konkurs je jačanje konkurentnosti srpskog sektora prerade voća i povrća kroz sistematsku podršku proizvodnji, brendiranju i boljem pristupu domaćem i međunarodnom tržištu za mikro, mala, srednja preduzeća i preduzetnike u Srbiji, radi razvoja proizvoda pod privatnom robnom markom za maloprodaju.

Konkursom će biti odabrano najmanje 10 mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetnika pre svega iz oblasti prerade voća i povrća sa teritorije cele Srbije osim teritorija A.P. Vojvodine i grada Beograda. Odabranim firmama biće pružena podrška za unapređenje poslovanja korz set biznis i tehnoloških obuka i mentorstava, umrežavanje u okviru Udruženja domaćih proizvođača privatnih robnih marki i povezivanje i ugovaranje prodaje sa domaćm i inostranim maloprodajnim lancima.

Podrška je namenjena isključivo firmama koje nemaju iskustva u proizvodnji pod robnim markama.

Konkurs se sprovodi u okviru projekta “Konkurentna privreda” koji finansira USAID a implementira Cardno Emerging Markets USA, Ltd.