VESTI

PREDSTAVLJEN PROJEKAT „JAČANJE KAPACITETA ŽENA PREDUZETNICA U OPŠTINI SURDULICA“

02. avgust 2019, Sudulica
PREDSTAVLJEN PROJEKAT „JAČANJE KAPACITETA ŽENA PREDUZETNICA U OPŠTINI SURDULICA“PREDSTAVLJEN PROJEKAT „JAČANJE KAPACITETA ŽENA PREDUZETNICA U OPŠTINI SURDULICA“PREDSTAVLJEN PROJEKAT „JAČANJE KAPACITETA ŽENA PREDUZETNICA U OPŠTINI SURDULICA“PREDSTAVLJEN PROJEKAT „JAČANJE KAPACITETA ŽENA PREDUZETNICA U OPŠTINI SURDULICA“
1/4

U opštini Surdulica zainteresovanim ženama preduzetnicama predstavljen je projekat “Jačanje kapaciteta žena preduzetnica u opštini Surdulica”.

Prisutnima u skupštinskoj sali opštine Surdulica obratila se predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović koja je pozvala žene preduzetnice ove opštine da iskoriste šansu koja im se pruža i direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Dragana Belenzada. Projekat će biti realizovan uz pomoć ove institucije čiji će sertifikovani treneri držati obuke zainteresovanim kandidatkinjama a nakon toga pružiti mentoring podršku i organizovati napredne obuke za dobitnice grantova.

Cilj projekta je da se ženama omogući realizacija novih, inovativnih ideja za započinjanje biznisa. Realizacija projekta će omogućiti ženama koje su vlasnice postojećih mikro, malih i srednjih preeduzeća i preduzetnicama da svoje poslovanje unaprede i da uz pomoć inovacija postanu konkurentnije na tržištu.

Svrha projekta je i jačanje kapaciteta žena za pripremu biznis planova kao značajnog alata za planiranje. Direktna nefinansijaska i finansijska pomoć doprineće da preduzetnice budu inovativne a samim tim i uspešnije u svom poslovanju.

Projekat sprovodi opština Surdulica a finansira kabinet ministra bez portfelja Republike Srbije zadužen za inovacioni razvoj.

Rok za podnošenje prijava je 26. avgust 2019. godine. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na sajtu optine Surdulica http://www.surdulica.org i sajtu Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga http://centarzarazvoj.org/vest.php?id=804&oblast=konkursi