VESTI

Predstavnicima opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga uručen nacrt prostornog plana

05. maj 2010, Leskovac, Vranje
Predstavnicima opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga uručen nacrt prostornog planaPredstavnicima opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga uručen nacrt prostornog plana
1/2
Na sastancima u Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u Leskovcu i Zavodu za urbanizam u Vranju, predstavnicima službi za urbanizam opština ova dva okruga i načelnicima Upravnih okruga podeljen je nacrt Prostornog plana Republike Srbije 2010-2021. Cilj sastanaka na kojima je prisustvovala šef regionalne kancelarije Republičke agencije za prostorno planiranje u Nišu, Ljiljana Vasilevska, bio je da se predstavnici opština upoznaju sa ovim dokumentom kako bi uzeli učešće u javnoj raspravi.

Prostorni plan Republike Srbije je dokument od uzuzetne strateške važnosti za našu zemlju koja je opterećena brojnim razvojnim i strukturnim problemima pa je njihovo sagledavanje i adekvatan planski tretman od izuzetnog značaja a predstavnici lokalnih samouprava mogu da u tom procesu daju svoj pun doprinos.

Oglas o početku javnog uvida u Nacrt Prostornog plana Republike Srbije objavljen je 30. aprila ove godine u dnevnom listu Politika i trajaće 30 dana. Predmetni materijali dostupni su javnosti na uvid i na Internet adresi Republičke agencije za prostorno planiranje www.rapp.gov.rs

Javna prezentacija Prostornog plana Republike Srbije 2010-2021. održaće se 10. maja 2010. u Skupštinskoj sali grada Niša.