VESTI

ODRŽAN PRVI „MENTORING FORUM“ U SRBIJI

09. septembar 2019, Beograd
ODRŽAN PRVI „MENTORING FORUM“ U SRBIJIODRŽAN PRVI „MENTORING FORUM“ U SRBIJIODRŽAN PRVI „MENTORING FORUM“ U SRBIJIODRŽAN PRVI „MENTORING FORUM“ U SRBIJIODRŽAN PRVI „MENTORING FORUM“ U SRBIJIODRŽAN PRVI „MENTORING FORUM“ U SRBIJIODRŽAN PRVI „MENTORING FORUM“ U SRBIJI
1/7

Po prvi put u Srbiji održan je Mentoring forum koji je na jednom mestu okupio korisnike mentoring usluge u našoj zemlji u periodu od 2016. do 2018. godine, kao i predstavnike Japanske agencije za međunarodnu saradnju, Ministarstva privrede Republike Srbije, Razvojne agencije Srbije i Regionalnih razvojnih agencija - relevantne činioce uspostavljanja i razvoja mentoringa u našoj zemlji.

Regionalna razvojna agencija Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga učestvovala je na skupu sa mentorima ove agencije i predstavnicima firmi iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga koji su u ovom periodu dobili mentoring uslugu.

Kompanijama koje su koristile mentoring uslugu na ovom događaju uručen je sertifikat i posebna oznaka kao potvrda korišćenja usluge mentoringa i unapređenja poslovanja.  Ta oznaka će biti vidno istaknuta u preduzećima i služiće kao pokazatelj da je preduzeće dobilo mentoring uslugu i pristupilo razvoju svog  poslovanja.

Učesnicima Mentoring foruma obratili su se: pomoćnik ministra Ministarstva privrede Republike Srbije, Katarina Obradović Jovanović, v.d. direktora Razvojne agencije Srbije, Radoš Gazdić, zamenik stalnog predstavnika JICA Balkan kancelarije, Takaši Hibino, direktor Sektora za međunarodnu saradnju Razvojne agencije Srbije i direktor projekta, Ana Žegarac, kao i izvršna direktorka Japanske poslovne alijanse u Srbiji, Danijela Čabarkapa.  

Zajednički rad sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju realizuje se kroz projekat „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MSPP u zemljama Zapadnog Balkana,  faza 2“. Osnovni cilj tog projekta je da se usluge mentoringa za MMSP sprovode i šire, u okviru celog regiona Zapadnog Balkana (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonija), a da MMSP u regionu nastave da razvijaju svoje poslovanje koristeći usluge mentoringa.