VESTI

ODRŽAN 5. FORUM O INTERNACIONALIZACIJI POSLOVANJA

08. novembar 2019, Banja Vrućica, BIH
ODRŽAN 5. FORUM O INTERNACIONALIZACIJI POSLOVANJAODRŽAN 5. FORUM O INTERNACIONALIZACIJI POSLOVANJAODRŽAN 5. FORUM O INTERNACIONALIZACIJI POSLOVANJAODRŽAN 5. FORUM O INTERNACIONALIZACIJI POSLOVANJAODRŽAN 5. FORUM O INTERNACIONALIZACIJI POSLOVANJAODRŽAN 5. FORUM O INTERNACIONALIZACIJI POSLOVANJA
1/6

Peti forum o internacionalizaciji poslovanja koji organizuju Razvojna agencija Republike Srpske i Razvojna agencija Srbije održan je u Banji Vrućici u Tesliću. Forum je okupio više od 200 učesnika, preduzeća, klastera, predstavnika razvojnih agencija iz obe zemlje i drugih institucija koje se bave razvojem. Centralni događaj i ovogodišnjeg foruma bili su međunarodni poslovni susreti koji su održani pod pokroviteljstvom Evropske mreže preduzetništva na kojima su učestvovala preduzeća i klasteri iz Republike Srpske, Srbije, Kine, Hrvatske, Nemačke, Mađarske, Crne Gore, Rumunije, Rusije, Slovenije, Turske i SAD. U okviru poslovnih susreta održano je više od 100 B2B sastanaka. Sektori u fokusu bili su poljoprivreda, metaloprerađivačka industrija, drvna i građevinska industrija, tekstil, auto industrija, informacione tehnologije, industrija plastike i plastičnih proizvoda i turizam.

Forum je svečano otvorila ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić a na otvaranju su govorili i državni sekretar Ministarstva privrede Srbije Branimir Stojanović i direktor Razvojne agencije Republike Srpske Marinko Đukić.

Paralelno sa poslovnim susretima, u okviru foruma održane su  4 radionice i panel o temi “Podrška MSP kroz EU fondove – iskustva i izazovi” kojem je prisustvovao i ministar privrede i preduzetništva Rrpublike Srpske, Vjekoslav Petričević.

Forum o internacionalizaciji poslovanja, kao i u predhodne četiri godine, podržali su i predstavnici Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga aktivnim učešćem na radionicama i panelu.