VESTI

ODRŽANA RADIONICA FOKUS GRUPE U LESKOVCU

04. februar 2021, Leskovac
ODRŽANA RADIONICA FOKUS GRUPE U LESKOVCUODRŽANA RADIONICA FOKUS GRUPE U LESKOVCUODRŽANA RADIONICA FOKUS GRUPE U LESKOVCUODRŽANA RADIONICA FOKUS GRUPE U LESKOVCUODRŽANA RADIONICA FOKUS GRUPE U LESKOVCUODRŽANA RADIONICA FOKUS GRUPE U LESKOVCUODRŽANA RADIONICA FOKUS GRUPE U LESKOVCUODRŽANA RADIONICA FOKUS GRUPE U LESKOVCU
1/8

У Лесковцу је 04.02.2021. године у просторијама ресторана "KOLIBA OLIMP LUX" уз поштовање свих прописаних мера и уз поштовање препорука за превенцију  COVID -19 одржана радионица фокус групе.

 

Радионицу је отворио директор Туристичке организације Лесковац, господин Небојша Коцић а присутне је у име Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа поздравила директорица Драгана Белензада. Радионици је присуствовало двадесет представника туристичких актера града лесковаца, представника приватног и јавног сектора.

 

Циљ ове радионице је да се директни и индиректни туристички актери града Лесковца упознају са са садржајем пројектног документа "Дијагноза вредносних ланца у туризму«. На радионици су чланови пројектног тима Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа, Добрила Судимац Мратинковић и Горан Миленковић, представили  резултате истраживања присутним туристичким актерима а у  интерактивној и партиципативној дискусији извршена је анализа налаза и  проверени су резултати истраживања.

 

Радионица је организована у оквиру пројекта Магија синергије (The Magic of Synergies), број пројекта  CB007.2.12.002 и број уговора РД‐02‐29‐48/12.03.2020.

 

Пројекат се реализује у оквиру Интеррег‐ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска‐Србија. Водећи партнер је   Општина Елин Пелин из  Бугарске, а  партнери са српске стране су Туристичка организација Лесковац и Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа.  Пројекат се реализује у оквиру програмске приоритетне осе 1: Одрживи туризам; Специфични приоритет: 1.2. Прекогранични туристички производ. Трајање пројекта је  15 месеци (13.03.2020 до 12.06.2020) а због COVID 19 и суспензије извршења уговора датум завршетка пројекта је 03.08.2021. Укупан буџет  196134,17 EUR.

 

ОДРИЦАЊЕ ОДГОВОРНОСТИ:

Ова радионица је реализвана уз помоћ средстава Европске уније кроз Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија под бројем CCI No 2014TC16I5CB007. Јединствено одговорно лице за садржај ове публикације је Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа и ни на који начин не може бити тумачен као став Европске уније или Управљачког тела програма.