VESTI

Saradnja Centra za razvoj i Udruženja za pomoƦ MNRO

14. mart 2011, Leskovac
Saradnja Centra za razvoj i Udruženja za pomoƦ MNRO
1/1
Centar za razvoj Jablanikog i PĆØinjskog okruga uspostavlja saradnju sa Udruženjem za pomoƦ mentalno nedovoljno razvijenim osobama u Leskovcu.

Udruženje za pomoƦ MNRO Leskovac, kao organizacija civilnog druÅ”tva, podržava svaki oblik doprinosa nastojanju da se ispoÅ”tuju osnovna ljudska i deĆØja prava, jer nivo njihovog poÅ”tovanja za ovo Udruženje govori o stepenu razvijenosti jedne lokalne zajednice. Konkretna saradnja ostvarena je podnoÅ”enjem zajedniĆØkog projekta po pozivu ā€œPodrÅ”ka Evropske Unije za razvoj usluga za decu sa smetnjama u razvoju i njihove porodiceā€ gde se konkurisalo projektom ā€œUnapreĆ°enje socijalne zaÅ”tite meĆ°u najugroženijim grupama u druÅ”tvu u opÅ”tinama Lebane, Leskovac, Bojnik i VladiĆØin Hanā€. Podnosilac projekta je opÅ”tina Lebane dok su grad Leskovac, opÅ”tine Bojnik i Vladicin Han i Centar za razvoj JablaniĆØkog i PĆØinjskog okruga partneri na projektu.

ā€œZa nas je od velikog znaĆØaja konstruktivna saradnja koju smo imali sa Centrom za razvojā€- rekla je koordinator usluge Dnevnog boravka DUGA Udruzenja za pomoƦ MNRO Leskovac, Aleksandra MitiƦ. ā€œTakoĆ°e se najiskrenije nadamo da Ʀe zajednicki trud svih koji su na bilo koji naĆØin bili ukljĆØeni u pisanje projekta uroditi plodom i da Ʀe na taj naĆØin potrebe naÅ”ih korisnika biti zadovoljeneā€ ā€“ dodala je ona. ā€œU svakom sluĆØaju, komunikacija i organizacija tokom procesa izrade predloga projekta, predstavljaju same po sebi za nas novinu i jedan kvalitet viÅ”e u kapacitetu same organizacije u pogledu iskustva na polju saradnje i pristupa evropskim fondovimaā€-zakljuĆØila je Aleksandra MitiƦ.