VESTI

Krediti za poĆØetnike u biznisu

04. april 2011, Beograd
Krediti za poĆØetnike u biznisu
1/1
Nacionalna agencija za regionalni razvoj, u saradnji sa regionalnim agencijama, i ove godine uĆØestvuje u realizaciji kreditne linije za poĆØetnike u biznisu Fonda za razvoj Republike Srbije.

Prema programu, preduzetnici u 2011. godini preko Fonda za razvoj mogu da dobiju kredite za pokretanje sopstvenog biznisa u iznosu od 500.000 do 1,5 milion dinara, a preduzeƦa od 500.000 do 5 miliona dinara. Kamatna stopa je 3 odsto godiÅ”nje, a rok otplate kredita do pet godina, sa periodom poĆØeka do godinu dana. Kao obezbeĆ°enje kredita može se koristiti hipoteka prvog reda na nepokretnostima ili zemljiÅ”tu ili ugovorno jemstvo.

Pravo na koriÅ”Ć¦enje kredita imaju preduzetnici i preduzeƦa registrovana posle 1. januara 2010. godine, pri ĆØemu podnosilac zahteva ranije nije bio vlasnik privrednog druÅ”tva ili preduzetnik i nije pravosnažno osuĆ°ivan za kriviĆØna dela protiv privrede i imovine. Za kredite ne mogu konkurisati osobe zaposlene u javnim preduzeƦima i državnim institucijama.

Krediti za poĆØetnike ne mogu se koristiti za programe kreditiranja primarne poljoprivredne proizvodnje, trgovine, kupovinu polovne opreme, kupovinu putniĆØkih vozila, pozajmice drugim licima, proizvodnju i prodaju oružja i vojne opreme, organizovanje igara na sreƦu, lutrija i sliĆØnih delatnosti i za proizvodnju i promet bilo kog proizvoda ili aktivnosti, koje se prema domaƦim propisima ili meĆ°unarodnim konvencijama i sporazumima, smatraju zabranjenim.

Konkurs je otvoren do dok se ne potroŔe sredstva za ovu namenu.

Kreditni zahtevi se mogu predati Centru za razvoj JablaniĆØkog i PĆØinjskog okruga d.o.o. Leskovac, Vlajkova 199, Leskovac 016 233 440, 233 441. Progrаm, sа prаteƦom dokumentаcijom je dostupаn nа elektonskim strаnаmа Nаcionаlne аgencije zа regionаlni rаzvoj www.narr.gov.rs, Fonda za razvoj www.fondzarazvoj.gov.rs i u Centru za razvoj JablaniĆØkog i PĆØinjskog okruga.